Týden ekologie
Týden ekologie probíhal na prvním a druhém stupni naší základní školy v týdnu od 18. do 22. dubna 2016 na téma „Potraviny“. Toto téma mohli žáci zpracovávat z různých hledisek, jejich rozdělení na potraviny rostlinného a živočišného původu, možnosti zpracování potravin a s tím související jednotlivá odvětví potravinářského průmyslu s následnými dopady na životní prostředí. Pojmy biopotraviny a bioprodukty jako produkty ekologického zemědělství, specifické požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost. Podobně nezávadnost, výroba a recyklace obalů na potraviny. Dalším možným tématem byly nežádoucí látky přítomné v potravinách, konzervanty, barviva, „éčka“. Dále různá onemocnění člověka způsobená přítomností nevhodných látek v potravě, poruchy příjmu potravy, anorexie, bulimie, různé formy vegetariánství atd. Formy zpracování byly velice různorodé, žáci vypracovávali pracovní listy, projekty, prezentace, plakáty, obrázky, referáty, psali básničky, úvahy. Nejhezčí práce byly vystaveny na chodbách celé školy.