Týden ekologie
Týden ekologie se každoročně koná na naší škole u příležitosti Dne Země. Letos byl věnován tématu potraviny. Druháci se touto tématikou zabývali jednu vyučovací hodinu. V úvodní části se žáci zamýšleli nad tím, jak lidé potraviny získávají a z čeho je vyrábějí a že se často potravinami plýtvá. Pak sami žáci plnili úkoly v pracovních listech. Měli rozdělit potraviny podle původu na rostlinné a živočišné. Úkoly většina žáků zvládla bezchybně. A. Kučerová
Celý tento týden probíhal na naší škole "Ekotýden". V rámci toho jsme s dětmi vytvořili pracovní listy a "zdravé talíře" na téma Potraviny. Povídali jsme si o zdravé výživě. J. Kreichová
Tématem Týdne ekologie, který probíhal 18. - 22. dubna, byly POTRAVINY. Ve skupinách jsme tvořili plakáty s potravinami rostlinného a živočišného původu. Z. Rokosová
V týdnu ekologie od 18. do 22.4. jsme se zabývali potravinami. V pátek jsme si přinesli různé obaly. Pracovali jsme ve skupinách a vytvářeli plakáty zaměřené na zdravé a nezdravé jídlo. Svou práci jsme prezentovali. Poté jsme vyplnili pracovní list, kde jsme třídili potraviny podle živočišného a rostlinného původu. Práce byla zajímavá, dozvěděli jsme se nové poznatky o správném stravování. A. Zemánková